Wschodzące gwiazdy rzeszowskiego Zupabaru: kaszotto, sałatka marokańska i arbuzowe smoothie
18-07-2017 | Komentarze (0)
Zupabar to już nie tylko zupy. Mimo, że lokal w którym powstają zdrowe smakołyki jest niewielkich rozmiarów, sukcesywnie powiększa swoje menu. Oprócz naturalnych zup bez dodatków chemicznych ulepszaczy można zjeść u nich kaszotto - czyli odmianę risotto, w którym ryż zastąpiono kaszą. W tym tygodniu jest to kasza pęczak gotowana na wywarze warzywnym z dodatkiem mięsa wieprzowo - wołowego, pieczarek pomidorów, papryki i kukurydzy.
Jeśli w sezonie letnim wolicie zjeść coś na zimno idealna będzie sałatka marokańska z kaszą kuskus, ciecierzycą, rodzynkami, papryką i marchewką, z dodatkiem aromatycznego dressingu z oliwy i soku z cytryny, doprawionego kuminem i kolendrą.
Na orzeźwiającą przekąskę Zupabar poleca także smoothie - w tym tygodniu arbuzowe z ogórkiem, malinami i miętą oraz brzoskwiniowe z bananem i pomarańczą.
Jeżeli któraś z pozycji w Zupabarze szczególnie przypadła Wam do gustu, koniecznie dajcie nam o tym znać w komentarzach.
Wasze opinie
Dodaj opinięPortal resinet.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy i wypowiedzi zamieszczanych przez internautów. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.