Wybierz ulubioną kuchnię

Lokale

Mamy już 1284 ocen lokali
i 659 opinii o lokalach

Jedzenie na telefon Lokale z największą
liczbą ocen
Lokale z największą
liczbą opinii
Lokale z kartą MENU Lokale na wesela

« Wstecz   Jesteś tutaj » Rzeszowskie smaki » Informacje › Tworzone z pasji i miłości do słodkości. Nowe lody w Rzeszowie

Tworzone z pasji i miłości do słodkości. Nowe lody w Rzeszowie

29-04-2016 | Komentarze (0)

zdj. Fot-Kot

Od 17 kwietnia w ogródku letnim restauracji Qchnia 13 możecie skosztować rzemieślniczych lodów ze składników z natury bezglutenowych firmy Prego. Dlaczego są wyjątkowe? Czym wyróżniają się na tle innych lodów? O to zapytaliśmy Wojciecha Jajugę, właściciela firmy.

Lody z tradycją

Chociaż firma działa od 2015 roku, to wiedza i doświadczenie w produkcji lodów rzemieślniczych jej twórców sięga niemal 20 lat. Lody Prego to rodzinna firma która łączy w sobie tradycję z nowoczesnością. „Dwa lata temu postanowiliśmy stworzyć na nowo brand oraz obrać inny kierunek marketingowy zgodny z zapotrzebowaniem rynku.” – mówi właściciel firmy, Wojciech Jajuga.

Do niedawna lodów Prego można było spróbować tylko w lokalu w Ropczycach, skąd pochodzi firma, ale od 17 kwietnia również rzeszowianie mają taką możliwość. Firma otworzyła swój punkt w ogródku letnim restauracji Qchnia 13, przy ul. 3 Maja.

Tworzone z pasji i miłości do słodkości

Lody Prego to lody rzemieślnicze, wytwarzane z naturalnych i najwyższej jakości składników wg włoskiej receptury.  Jak podkreślają właściciele firmy „Nasze lody nie są produkowane, lecz tworzone z pasji i miłości do słodkości”. Firma kładzie duży nacisk na dobór produktów pod względem jakościowym. „Mleko, śmietana, cukry, owoce, orzechy, warzywa oraz kwiaty są produktami, które zmieniają swoje właściwości w zależności od pory roku, dlatego należy je tak dobierać, aby ich walory smakowe były jak najlepsze” – mówi Wojciech Jajuga.

Wyjątkowe i oryginalne smaki

Oprócz klasycznych smaków takich jak: czekolada, śmietanka, wanilia czy truskawka, klienci lodziarni mają okazję spróbować czegoś nowego. Właściciel firmy poleca: dziką róże, pistację irańską, mascarpone z miodem i migdałami, makowe, pistacja-migdał-cytryna, pomidorowe, a dla osób aktywnych fizycznie np: lody wysokoproteinowe.

Za porcję lodów klasycznych zapłacimy 2,50 zł. Za lody premium 3 i 3,50 zł.

Zdjęcia: Fot-Kot

 

 

Galeria

zdj. Fot-Kot
zdj. Fot-Kot
zdj. Fot-Kot
zdj. Fot-Kot

Podziel się ze znajomymi:

Wasze opinie

Dodaj opinię
Nikt jeszcze nie wypowiedział się na temat tego artykułu

Portal resinet.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy i wypowiedzi zamieszczanych przez internautów. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.