Nowe menu w Zupa Bar. Powraca zupa marokańska
15-06-2016 | Komentarze (0)
Z tygodnia na tydzień wzrasta popularność Zupabaru, czyli pierwszej w Rzeszowie zupiarni. Mały slow food znajdujący się w lokalu po Wypiekarni w zaledwie kilka tygodni zyskał sobie szerokie grono klientów.
W Zupabarze nie wieje nudą. To już szóste menu. Właściciele postanowili, że co tydzień w ich lokalu będzie inne menu składające się z sześciu zup.
Co możemy znaleźć tam w tym tygodniu? Powrót uwielbianej przez klientów zupy marokańskiej z soczewicą i cieciorką, doprawionej kolendrą, imbirem, kuminem. Poza sprawdzonymi pozycjami są też nowości. Między innymi kremowa zupa ze szpinaku i gruszki z serem gorgonzola czy krupnik z kaszą jaglaną i jarmużem.
Jeśli doskwierać będą Wam upały w sezonie letnim zawsze zastaniecie tam chłodnik, obecnie serwują tradycyjne gaspacho z pomidorów i papryki.
Pierwsza zupiarnia w Rzeszowie stawia na zdrową i naturalną kuchnię. W zupach nie znajdziemy kostek rosołowych i glutaminianu sodu. Unikają także stosowania produktów z glutenem. Zupy gotowane są na naturalnych wywarach warzywnych i mięsnych.
Wasze opinie
Dodaj opinięPortal resinet.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy i wypowiedzi zamieszczanych przez internautów. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.