Wybierz ulubioną kuchnię

Lokale

Mamy już 1284 ocen lokali
i 659 opinii o lokalach

Jedzenie na telefon Lokale z największą
liczbą ocen
Lokale z największą
liczbą opinii
Lokale z kartą MENU Lokale na wesela

« Wstecz   Jesteś tutaj » Rzeszowskie smaki » Informacje › 7 z najdroższych dań w rzeszowskich restauracjach

7 z najdroższych dań w rzeszowskich restauracjach

01-05-2017 | Komentarze (0)

Nie tak dawno zrobiliśmy dla Was dwuczęściowe zestawienie restauracji i lokali w centrum Rzeszowa, do których śmiało możecie udać się z „dyszką” w kieszeni i nie wyjść głodnymi. Tym razem postawiliśmy na ciekawostkę. Postanowiliśmy sprawdzić, jakie najdroższe dania serwowane są w rzeszowskich restauracjach. 

Jak sądzicie, ile może kosztować najdroższa pozycja w menu rzeszowskich restauracji i co to takiego?

Sprawdźcie nasze zestawienie. 

 

7 z najdroższych dań w rzeszowskich restauracjach

zamknij
1 / 7
  • 1. Filet mignon Steak - podawany z puree ziemniaczanym i truflami gotowanymi szalotkami i sosem sosnowym - 65 zł

    fot. Parole Art Bistro

    1. Filet mignon Steak - podawany z puree ziemniaczanym i truflami gotowanymi szalotkami i sosem sosnowym - 65 zł

    Parole Art Bistro

    Nasz Filet mignon to klasyczny stek, wykrojony ze środkowej części polędwicy wołowej. Szlachetna porcja, delikatnego i soczystego czerwonego mięsa. Według życzenia gości restauracja serwuje go w kilku stopniach wysmażenia, a na talerzu cieszy się towarzystwem zdecydowanych i ciekawych dodatków: puree ziemniaczane aromatyzowane truflami, sos z szyszek sosny i krem z czerwonej papryki. Bon appétit!
  • 2. Bistecca  - Polędwica wołowa z rasy piemontese, ziemniak, por ,szpinak, karczochy, puree chilli - 75 zł

    fot. Osteria Bellanuna

    2. Bistecca - Polędwica wołowa z rasy piemontese, ziemniak, por ,szpinak, karczochy, puree chilli - 75 zł

    Osteria Bellanuna

    Wołowina z Piemontese to specjalność Osterii Bellanuna przy ul. Moniuszki 4.

    Wołowina z bydła mięsnego rasy piemontese. Jedna z najlepszych i najbardziej wytrzymałych ras bydła na świecie, której kolebką są północno-zachodnie Włochy, region Piemontuotoczony Alpami.

    Walory tej rasy to wysoka wartość rzeźna, wyższe tempo przyrostów oraz ograniczone tempo odkładania tłuszczu podskórnego, co zapewnia kruchość i jasną barwę mięsa.

    Dodatkowe zalety naszej wołowiny:

    - niska zawartość tłuszczu oraz niska kaloryczność,
    - bardzo niska zawartość cholesterolu, porównywalna do ryb.
    - wysoka wartość biologiczna dzięki zawartości białka i innych wartości odżywczych
    - wyjątkowa smakowitość na którą wpływa również zapach mięsa
    - krótki czas przygotowywania mięsa do posiłku (połowę krótszy w porównaniu do ogólnie dostępnej wołowiny na rynku).
  • 3. Filet Mignon Steak - 85 zł

    fot. Restauracja Simple

    3. Filet Mignon Steak - 85 zł

    Restauracja SIMPLE

    Restauracja hotelu Blue Diamond, oferuje sezonowane na sucho certyfikowane mięso szkockiej rasy Angus.

    Krok 1 - Steak
    –Wołowina Angus, mięso sezonowane (3 tygodnie) – wyselekcjonowana część środkowej polędwicy.

    Krok 2 - Sos
    W cenie do wyboru – masło ziołowe, sos pieczeniowy, sos bearneński, sos z pieczonego czosnku

    Krok 3 - Sides
    Dodatki serwowane do mięsa (4zł) – Frytki begijskie, ziemniak z pieczony, z serem feta i szczypiorkiem, warzywa pieczone, mieszane sałaty z vinegrettem, puree ziemniaczano-serowe.

  • 4. Stek z sezonowanej polędwicy wołowej zawinięty w szynce parmeńskiej z gotowanymi warzywami i sosem truflowym (200g) – 98 zł

    fot. Park Hotel

    4. Stek z sezonowanej polędwicy wołowej zawinięty w szynce parmeńskiej z gotowanymi warzywami i sosem truflowym (200g) – 98 zł

    Park Hotel

    Sos truflowy podawany do steka wytwarzany jest na bazie oliwy truflowej.
  • 5. Set ZORI - 265 zł

    fot. Zori Sushi

    5. Set ZORI - 265 zł

    Zori Sushi

    W skład zestawu wchodzą:

    Nigiri z krewetką 2 szt.
    Nigiri z doradą 2 szt.
    Nigiri z pieczonym węgorzem 2 szt.
    Nigiri z pieczonym łososiem 2 szt.
    Futomaki z krabem w tempurze 6szt.
    Futomaki z pieczonym węgorzem 6 szt.
    Futomaki z łososiem i serkiem 6 szt.
    Futomaki z kurczakiem 6 szt.
  • 6. Zestaw Sushi  Tokyo -  299 zł

    fot. Hoshi Sushi

    6. Zestaw Sushi Tokyo - 299 zł

    Hoshi Sushi

    W skład zestawu wchodzą:

    6x sake ten
    6x futo suzuki yaki,
    6x saba philadelphia,
    4x sake ura, 4x maguro ura,
    2x nigiri sake yaki,
    2x nigiri sake karaguchi,
    8x ibodai ura,
    2x nigiri hirame,
    8x special california,
    6x asparagus maki,
    6x ebi ten,
    6x szczepan maki,
    8x california rainbow
  • 7. Pieczone prosię z kaszą gryczaną, wątróbką i sosem myśliwskim - 1900 zł

    fot. Stary Browar Rzeszowski

    7. Pieczone prosię z kaszą gryczaną, wątróbką i sosem myśliwskim - 1900 zł

    Stary Browar Rzeszowski

    Danie na zamówienie dla 30 - 40 osób.

Podziel się ze znajomymi:

Wasze opinie

Dodaj opinię
Nikt jeszcze nie wypowiedział się na temat tego artykułu

Portal resinet.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy i wypowiedzi zamieszczanych przez internautów. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.