Wybierz ulubioną kuchnię

Lokale

Mamy już 1284 ocen lokali
i 659 opinii o lokalach

Jedzenie na telefon Lokale z największą
liczbą ocen
Lokale z największą
liczbą opinii
Lokale z kartą MENU Lokale na wesela

« Wstecz   Jesteś tutaj » Rzeszowskie smaki » Informacje › Rusza wiosenna edycja Restaurant Week. W Rzeszowie 8 restauracji do wyboru

Rusza wiosenna edycja Restaurant Week. W Rzeszowie 8 restauracji do wyboru

18-04-2018 | Komentarze (0)

Od 18 do 30 kwietnia w wybranych rzeszowskich restauracjach możecie skosztować popisowych trzydaniowych doświadczeń przygotowanych w ramach festiwalu Restaurant Week.

W wiosennej edycji bierze udział osiem restauracji z Rzeszowa. W każdej z nich czeka na Was specjalnie przygotowane przez kucharzy i restauratorów, 3-daniowe doświadczenie restauracyjne, czyli przystawka, danie główne i deser w festiwalowej cenie 49 zł. 

Stoliki możecie rezerwować na stronie festiwalu restaurantweek.pl. Każdy chętny musi dokonać rejestracji, a następnie wybrać miejsce, dzień i godzinę, liczbę osób oraz trzydaniowe menu. Po dokonaniu płatności, rezerwację otrzymamy na adres mailowy.

Następnie w restauracji należy okazać rezerwacją w formie wydruku lub na dowolnym ekranie. Ważne jest, aby pojawić się punktualnie w zarezerwowanym terminie, ponieważ czas jaki przeznaczony jest na konsumpcję festiwalowego menu to 90 minut od godziny rezerwacji.

Oto pełna lista rzeszowskich restauracji, biorących udział w Restaurant Week oraz ich festiwalowe propozycje.

Kulisy

MENU A

  • Zupa krem z gruszki i pietruszki
  • Smażony sandacz serwowany z ratatouille warzywnym i palonym masłem
  • Crumble z truskawką i rabarbarem

MENU B

  • Zupa tajska z kurczakiem curry
  • Pappardelle z kaczką, rozmarynem i sosem na bazie czerwonego wina
  • Tort ,,Leśny mech"

 

Liszt

MENU A

  • Sałatka z grillowaną papryką, serem camembert i sosem musztardowym.
  • Leczo z kasza kuskus, żurawiną i grillowaną cukinią.
  • Ciasto Gerbeaud.

MENU B

  • Przysmaki węgierskie.
  • Tokan z makaronem tarhonya.
  • Puree kasztanowe z bitą śmietaną w aromacie rumu.

 

Lord Jack

MENU A

  • Carpaccio z gęsi / owoce / parmezan / oliwa pomarańczowa
  • Duszony rostbef wołowy / puree ziemniaczane / warzywa sezonowe
  • Eton mess (beza z bitą śmietaną i owocami)

MENU B

  • Krem z kukurydzy / chili / oliwa pietruszkowa
  • Gołąbki z modrej kapusty / kasza pęczak / borowiki / ser górski
  • Suflet czekoladowy / lody / sos malinowy

 

Oranżeria

MENU A

  • Pieczony bakłażan pod sałatką, ze szparagami, w emulsji czosnkowej, z pastą z cieciorki wraz z serem scamorca
  • Królicze udo w białym winie, z grzybami schimei, z kaszą pęczak, wiosennym bobem i szparagami
  • Deser cytrynowa fantazja

MENU B

  • Pieczony bakłażan pod sałatką, ze szparagami, w emulsji czosnkowej, z pastą z cieciorki wraz z serem scamorca
  • Filet z okonia morskiego, risotto z czarnego ryżu, ze szparagami, parmezanem i gotowaną rzodkiewką
  • Deser cytrynowa fantazja

 

Parole Art. Bistro

MENU A

  • Tatar z polędwicy wołowej z krwistą pomarańczą, tymiankiem i whisky
  • Smażona pierś z przepiórki w melisie z sosem malinowym, ziemniakiem Hasselback i pastą pomidorową
  • Ciasto cytrynowo-migdałowe z kremem z palonego kakao

 

MENU B

  • Podwędzany burak z konfitowanym żółtkiem i pikantnym dressingiem pomarańczowym
  • Pieczone marchewki z orzechami ziemnymi, kremem bazyliowym i smażonym, dojrzewającym kozim serem
  • Mus z białej czekolady i mascarpone z marakują i limonką

 

Patio

MENU A

  • Wędzona pierś kaczki, chutney z pomarańczy, sos ziołowy, pistacje
  • Duszony udziec cielęcy z figą, kasza jęczmienna, gratine z buraka i chrzanu, sos własny, salsa warzywna
  • Tarta fiołkowa z lodami bazyliowymi i watą cukrową

MENU B

  • Consomme z dojrzałych pomidorów, ośmiornica, oliwa smakowa, malina
  • Risotto na zielonej herbacie z mango i miętą, ser mascarpone, truskawka
  • Kokosowe ciasto cygaretkowe, mus czekoladowo-kokosowy z malibu

 

Republika polsko-francuska

MENU A

  • Quiche ze szparagami i kozim serem
  • Marokański couscous wegetariański
  • Krem kasztanowy

MENU B

  • Zupa krem z białych szparagów z boczkiem
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie kasztanowym, pieczone bataty, surówka z marchewki i selera
  • Ciasteczka kokosowe

 

Wesele

MENU A

  • Sałatka z pieczonym rostbefem i sosem vinegret truskawkowym
  • Policzki wołowe z purre ziemniaczanym i młodymi warzywami
  • Mini beza Pavlova z owocami

 

MENU B

  • Sałatka z karmelizowanym kozim serem i owocem granatu
  • Kaszotto z grzybami, śliwką i serem bursztyn
  • Mini beza Pavlova z owocami

 

Podziel się ze znajomymi:

Wasze opinie

Dodaj opinię
Nikt jeszcze nie wypowiedział się na temat tego artykułu

Portal resinet.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy i wypowiedzi zamieszczanych przez internautów. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.