Wybierz ulubioną kuchnię

Lokale

Mamy już 1284 ocen lokali
i 659 opinii o lokalach

Jedzenie na telefon Lokale z największą
liczbą ocen
Lokale z największą
liczbą opinii
Lokale z kartą MENU Lokale na wesela

« Wstecz   Jesteś tutaj » Rzeszowskie smaki » Informacje › Co i za ile zjemy w nowej restauracji LUKR?

Co i za ile zjemy w nowej restauracji LUKR?

04-08-2014 | Komentarze (0)

3 sierpnia odbyło się oficjalne otwarcie nowej restauracji w Rzeszowie – LUKR, mieszczącej się w Millenium Hall. Nowa restauracja to fuzja polsko – europejskiej kuchni a także specjalnie wybranych smaków z całego świata, standardy w wydaniu nowoczesnym nadające zupełnie nowy wymiar, kształt i smak.

Oprócz nowości takich jak: zupa cukiniowa z gruszką i kozim serem, mulami duszonymi w piwie pszenicznym, kremem borowikowym ze szpinakiem i serem pecorino, szef kuchni Mariusz Nazimek zaserwuje też sezonowe menu. Tutaj nie zabraknie również lukrowych słodkich smakołyków na przykład lodów rozmarynowych z kremem kokosowym.

Na zdjęciach poniżej trzy pozycje z menu: zupa cukiniowa z gruszką, kozim serem i chipsami z boczku (cena 12 zł), boczek duszony Muscovado z tymiankiem, podawany z kasza gryczaną i sosem pieprzowym (cena 28 zł) oraz lody rozmarynowe z kremem kokosowym, rabarbarem i borówką amerykańską (cena 14 zł).

Co jeszcze znajdziemy w menu?

PRZYSTAWKI:

  • TATAR WOŁOWY 25 zł
  • CARPACCIO WOŁOWE 24 zł
  • KREWETKI BLACK TIGER 32 zł
  • MULE 36 zł

MAKARONY:

  • PAPARDELLE 23 zł
  • TAGLIATELLE 28 zł

SAŁATKI:

  • SAŁATKA Z KURCZAKIEM 23 zł
  • SAŁATKA Z GRUSZKĄ 22 zł

ZUPY:

  • BOROWIKOWA 14 zł
  • BULION DROBIOWO-WOŁOWY 11 zł

DANIA GŁÓWNE:

  • POLĘDWICZKA WIEPRZOWA 34 zł
  • PIERŚ Z KACZKI 42 zł
  • STEK FILET MIGNON 56 zł
  • DORSZ Z PIECA 36 zł
  • ROSTI ZIEMNIACZANE 29 zł

DESERY:

  • SERNIK 14 zł
  • MUS CZEKOLADOWY 14 zł
  • LODY ROZMARYNOWE 14 zł
     

Oczywiście polecamy abyście sami spróbowali smaków LUKR’u i podzielili sie swoimi wrażeniami w naszym serwisie.

Galeria

Lody rozmarynowe z kremem kokosowym, rabarbarem i borówką amerykańską
Boczek duszony Muscovado z tymiankiem, podawany z kasza gryczaną i sosem pieprzowym
Zupa cukiniowa z gruszką i kozim serem orax chipsami z boczku

Podziel się ze znajomymi:

Wasze opinie

Dodaj opinię
Nikt jeszcze nie wypowiedział się na temat tego artykułu

Portal resinet.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy i wypowiedzi zamieszczanych przez internautów. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.